De Binnenhaven Bar is verheugd een unieke kans aan te bieden voor een Sous-Chef! Heb je een brandende passie voor street-food en barbecue en ben je op zoek naar een baan met mogelijkheden voor zelfontwikkeling en carrièregroei?
Bondgenoot, Kameraad, Handlanger en Bloedbroeder…. de geuzennamen van de bieren van onze brouwerij staan synoniem voor vriendschap . Want dáár begon het allemaal mee: twee vrienden op bieravontuur.
BINNENHAVEN is onze craft beer taproom in het centrum van Den Haag, die in korte tijd een grote naamsbekendheid heeft gekregen onder de liefhebbers van barbecue en bier! Met maar liefst 20 kranen, serveren wij onze eigen hyper lokaal gebrouwen bieren van onze onafhankelijke brouwerij op de Binckhorst . Zo zijn er elke maand nieuwe bieren om te proberen, en we hebben zelfs gast-bieren van bevriende brouwerijen uit binnen- en buitenland. Naast voldoende zitplaatsen binnen, beschikt de locatie over een zonnig terras nét buiten het drukke stadscentrum. Wekelijks worden er live muziek, pubquizzen en ambachtelijke bier proeverijen georganiseerd en serveert de keuken met trots een high-end barbecue en street-food menu rechtstreeks van de ingebouwde Big Green Egg kamado-style barbecue in onze keuken, wat uniek is voor centrum van Den Haag … Binnenhaven is op deze manier hard op weg om een van de beste barren te worden van de stad. En daarom zijn we per direct op zoek naar versterking in onze keuken!
★ Jij hebt MBO niveau 4/HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur aangevuld met SVH-leermeesterdiploma).
★ Jij hebt kennis van financiële bijdragen (marges, omzet/uur, inslag%, brutowinst%, spillage, personeelskosten, verhouding directe/indirecte uren).
★ Jij hebt kennis van het inkopen van (dagverse) producten/ingrediënten en (de samenstelling van) de menukaart.
★ Iemand die belangstelling toont voor anderen en wat hen bezighoudt, weet te motiveren en enthousiast te maken, en vertrouwen en ruimte geeft om iets zelf te doen en fouten te maken.
★ Iemand die anderen voorbeeldgedrag laat zien, uitdagingen zoekt in het bedenken van nieuwe werkwijzen en producten, en ideeën heeft die getuigen van een grote verbeeldingskracht.
★ Iemand die trends en ontwikkelingen weet te vertalen naar nieuwe producten/diensten, uit zichzelf begint en niet afwacht, en vertrouwen heeft in eigen kunnen en kwaliteit.
★ Iemand die in het eigen werk vooruitkijkt en in actie komt als dat nodig is, zaken oppakt als dat kan, en geboeid is om steeds nieuwe ideeën uit te proberen.
★ Iemand die kansen ruikt en de drang heeft om ernaar te handelen, mogelijkheden ziet om zaken anders/beter te doen, en met (on)gebruikelijke, maar unieke oplossingen komt.
★ Iemand die direct corrigeert als niet aan de eisen wordt voldaan, terugkoppeling vraagt van gasten, collega's en leidinggevenden over kwaliteit en service, en met voorstellen komt om zaken beter te doen.
★ Iemand die grondig is en de eigen werkzaamheden en van anderen controleert, ordelijk en overzichtelijk werkt, ook bij overdracht van werkzaamheden, en volgens vaste procedures werkt en de nodige controles uitvoert.
★ Iemand die onder moeilijke omstandigheden of hoge werkdruk kalm en rustig blijft, snel herstelt na tegenslag of teleurstelling, en ook onder druk doelgericht blijft werken .
De Sous-Chef is eindverantwoordelijk voor de (voor)bereiding van de gerechten, stuurt de volledige keukenbrigade aan en drukt een belangrijk stempel op het culinaire niveau van het bedrijf. De nadruk van de functie ligt op het coördineren van een zo efficiënt en effectief mogelijk bereidingsproces. Recepten en menu's worden door de Sous-Chef aangereikt en vastgesteld, zowel op basis van inhoudelijke kennis als inzicht in de markt en marges/prijsstellingen . Daarnaast is de waarborging van de HACCP-regelgeving van cruciaal belang.
★ Inschatten van verwachte afzet en plannen van hoeveelheden voor te bereiden producten
★ Bewaken van culinair niveau, steekproefsgewijs controleren van het vervaardigingsproces en uitgaande gerechten
★ Toezien op naleving van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden
★ Zelf meewerken in de uitvoering (koken, doorgeef-gereed maken van gerechten, opruimen, schoonmaken)
★ Begeleiden/opleiden van nieuwe medewerkers, stagiaires, en leerlingen
★ Bijhouden van ontwikkelinge n en trends in grondstoffen, gerechten, en kooktechnieken
★ Leveren van inbreng en ontwikkelen/aanpassen van kaart, menu's, en recepten
★ Maken van calculaties en bespreken van afwijkende menu's voor partijen
★ Controleren van ontvangen en opgeslagen grondstoffen en reclameren bij afwijkingen
★ Bewaken van de verantwoorde doorstroming via sous-chefs of chefs de partie
★ Opstellen van dienst- en werkroosters en zorgen voor voldoende bezetting
★ Zorg dragen voor de aanwezigheid en beschikbaarheid van middelen en apparatuur
★ Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling binnen onze organisatie.
★ Salaris tussen de €3000-4000 bruto per maand (exclusief fooi) op basis van kennis en ervaring.
★ Stibon 1 - Bierambassadeur opleiding bij Stichting Bieropleidingen Nederland.
★ Training on the job, inclusief een dag in de bierbrouwerij!
★ Een schat aan kennis over ambachtelijk gemaakt bier.
★ Kansen om door te groeien naar chef-kok, en de leiding te nemen in alle keukens van onze huidige en toekomstige locaties…
★ Dag mee brouwen om van A tot Z te weten hoe onze bieren gebrouwen worden.
★ Interne producttrainingen om zo onze bierkennis en pallet te verrijken.
★ Elk kwartaal een team meeting met aansluitende borrel .
★ Personeelskorting in de Binnenhaven (Den Haag centrum) & in de Thuishaven (Den Haag, Binckhorst).
Grijp deze unieke kans voor zelfontwikkeling en groei mee met ons ambitieuze bedrijf. Vergeet alle deftige taal, begin je brief gewoon met "Hoi ik ben" en stuur je CV met een inspirerende motivatiebrief t.a.v. Jeroen & Jasper naar .
De Binnenhaven Bar is verheugd een unieke kans aan te bieden voor een Sous-Chef! Heb je een brandende passie voor street-food en barbecue en ben je op zoek naar een baan met mogelijkheden voor zelfontwikkeling en carrièregroei?
Bondgenoot, Kameraad, Handlanger en Bloedbroeder…. de geuzennamen van de bieren van onze brouwerij staan synoniem voor vriendschap . Want dáár begon het allemaal mee: twee vrienden op bieravontuur.
BINNENHAVEN is onze craft beer taproom in het centrum van Den Haag, die in korte tijd een grote naamsbekendheid heeft gekregen onder de liefhebbers van barbecue en bier! Met maar liefst 20 kranen, serveren wij onze eigen hyper lokaal gebrouwen bieren van onze onafhankelijke brouwerij op de Binckhorst . Zo zijn er elke maand nieuwe bieren om te proberen, en we hebben zelfs gast-bieren van bevriende brouwerijen uit binnen- en buitenland. Naast voldoende zitplaatsen binnen, beschikt de locatie over een zonnig terras nét buiten het drukke stadscentrum. Wekelijks worden er live muziek, pubquizzen en ambachtelijke bier proeverijen georganiseerd en serveert de keuken met trots een high-end barbecue en street-food menu rechtstreeks van de ingebouwde Big Green Egg kamado-style barbecue in onze keuken, wat uniek is voor centrum van Den Haag … Binnenhaven is op deze manier hard op weg om een van de beste barren te worden van de stad. En daarom zijn we per direct op zoek naar versterking in onze keuken!
★ Jij hebt MBO niveau 4/HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur aangevuld met SVH-leermeesterdiploma).
★ Jij hebt kennis van financiële bijdragen (marges, omzet/uur, inslag%, brutowinst%, spillage, personeelskosten, verhouding directe/indirecte uren).
★ Jij hebt kennis van het inkopen van (dagverse) producten/ingrediënten en (de samenstelling van) de menukaart.
★ Iemand die belangstelling toont voor anderen en wat hen bezighoudt, weet te motiveren en enthousiast te maken, en vertrouwen en ruimte geeft om iets zelf te doen en fouten te maken.
★ Iemand die anderen voorbeeldgedrag laat zien, uitdagingen zoekt in het bedenken van nieuwe werkwijzen en producten, en ideeën heeft die getuigen van een grote verbeeldingskracht.
★ Iemand die trends en ontwikkelingen weet te vertalen naar nieuwe producten/diensten, uit zichzelf begint en niet afwacht, en vertrouwen heeft in eigen kunnen en kwaliteit.
★ Iemand die in het eigen werk vooruitkijkt en in actie komt als dat nodig is, zaken oppakt als dat kan, en geboeid is om steeds nieuwe ideeën uit te proberen.
★ Iemand die kansen ruikt en de drang heeft om ernaar te handelen, mogelijkheden ziet om zaken anders/beter te doen, en met (on)gebruikelijke, maar unieke oplossingen komt.
★ Iemand die direct corrigeert als niet aan de eisen wordt voldaan, terugkoppeling vraagt van gasten, collega's en leidinggevenden over kwaliteit en service, en met voorstellen komt om zaken beter te doen.
★ Iemand die grondig is en de eigen werkzaamheden en van anderen controleert, ordelijk en overzichtelijk werkt, ook bij overdracht van werkzaamheden, en volgens vaste procedures werkt en de nodige controles uitvoert.
★ Iemand die onder moeilijke omstandigheden of hoge werkdruk kalm en rustig blijft, snel herstelt na tegenslag of teleurstelling, en ook onder druk doelgericht blijft werken .
De Sous-Chef is eindverantwoordelijk voor de (voor)bereiding van de gerechten, stuurt de volledige keukenbrigade aan en drukt een belangrijk stempel op het culinaire niveau van het bedrijf. De nadruk van de functie ligt op het coördineren van een zo efficiënt en effectief mogelijk bereidingsproces. Recepten en menu's worden door de Sous-Chef aangereikt en vastgesteld, zowel op basis van inhoudelijke kennis als inzicht in de markt en marges/prijsstellingen . Daarnaast is de waarborging van de HACCP-regelgeving van cruciaal belang.
★ Inschatten van verwachte afzet en plannen van hoeveelheden voor te bereiden producten
★ Bewaken van culinair niveau, steekproefsgewijs controleren van het vervaardigingsproces en uitgaande gerechten
★ Toezien op naleving van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden
★ Zelf meewerken in de uitvoering (koken, doorgeef-gereed maken van gerechten, opruimen, schoonmaken)
★ Begeleiden/opleiden van nieuwe medewerkers, stagiaires, en leerlingen
★ Bijhouden van ontwikkelinge n en trends in grondstoffen, gerechten, en kooktechnieken
★ Leveren van inbreng en ontwikkelen/aanpassen van kaart, menu's, en recepten
★ Maken van calculaties en bespreken van afwijkende menu's voor partijen
★ Controleren van ontvangen en opgeslagen grondstoffen en reclameren bij afwijkingen
★ Bewaken van de verantwoorde doorstroming via sous-chefs of chefs de partie
★ Opstellen van dienst- en werkroosters en zorgen voor voldoende bezetting
★ Zorg dragen voor de aanwezigheid en beschikbaarheid van middelen en apparatuur
★ Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling binnen onze organisatie.
★ Salaris tussen de €3000-4000 bruto per maand (exclusief fooi) op basis van kennis en ervaring.
★ Stibon 1 - Bierambassadeur opleiding bij Stichting Bieropleidingen Nederland.
★ Training on the job, inclusief een dag in de bierbrouwerij!
★ Een schat aan kennis over ambachtelijk gemaakt bier.
★ Kansen om door te groeien naar chef-kok, en de leiding te nemen in alle keukens van onze huidige en toekomstige locaties…
★ Dag mee brouwen om van A tot Z te weten hoe onze bieren gebrouwen worden.
★ Interne producttrainingen om zo onze bierkennis en pallet te verrijken.
★ Elk kwartaal een team meeting met aansluitende borrel .
★ Personeelskorting in de Binnenhaven (Den Haag centrum) & in de Thuishaven (Den Haag, Binckhorst).
Functie: | sous chef |
Startdatum: | 02-06-2024 |
Ervaring: | Ervaren |
Educatielevel: | MBO |
Contracttype: | Vast |
Salaris: | 3000 – 4000 |
Uren per week: | 32 – 40 |
Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.
Deel de vacature:
Redactie Nootdorpkrant
Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nootdorpkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in gemeente Nootdorp via Nootdorpkrant.nl.
Vind woningen, vacatures, bekijk 112 meldingen en zie wanneer evenementen plaatsvinden op Nootdorpkrant.nl.
© Nootdorpkrant.nl is een merk van Krant.News Regionale nieuws groep.